Alzheimer ve Parkinson Hastaları için YeniMobil Uygulama
Hastalar takip edilecek
Abdi İbrahim, yeni tip Koronavirüs salgını sürecinde evinden çıkamayan Alzheimer ve Parkinson hastaları ve yakınları için iki ayrı mobil uygulama geliştirdi. Parkinson hastaları için akıllı semptom takip özelliği, Alzheimer hastaları ve hasta yakınları için ise merak edilen sorulara yanıtlar içeren mobil uygulamalar ücretsiz sunuluyor.
Güvenlik, kişisel bakım, beslenme, uyku düzeni ve risk faktörleri gibi içeriklerin yer aldığı Alzheimer’in Sesi uygulamasında kişilerin hastalıkla ilgili merak ettikleri sorular videolarla yanıtlanıyor. Çevrimdışı durumundayken de kullanılabilen bu uygulamada yanıtı hazır olarak bulunmayan sorular uzmanlara soruluyor. Cevaplar ise kısa videolar şeklinde uygulamaya yüklenerek hastaların ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlanıyor.
Zaman tasarrufu sağlıyor
Uygulamalarla ilgili birgi veren Abdi İbrahim Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Dr. Oğuz Mülazımoğlu, “Parkinson’da Yanımda aplikasyonu sayesinde, hastaların günlük ve haftalık durumları izlenebiliyor. Beslenme ve egzersiz önerileriyle tedavisine katkı sağlanıyor. Bir ilk olan bu aplikasyonla COVID-19 ile mücadele döneminde çok yoğun günler geçiren hekimlerimize zaman tasarrufu sağlamayı hedefliyoruz. Alzheimer’ın Sesi uygulamasında ise hasta ve hasta yakınlarının Alzheimer’la ilgili merak ettikleri tüm soruların yanıtlarını bulabilmelerini umuyoruz. Bu uygulamalar sayesinde hem hasta, hem hasta yakını, hem de hekimlerimiz zaman tasarrufu sağlayacak. Ayrıca aralarında sürekli bir iletişim oluşacak” şeklinde konuştu.
El titremesi testi de yapılıyor
Yaklaşık 150 bin Parkinson, 600 bin Alzheimer hastası bulunan ülkemizde, hastalık seyrinin takibi ve bakım konusunda hasta yakınlarına büyük bir sorumluluk düşüyor. Bu nedenle yenilikçi çözümlerin varlığı hastaların tedaviye uyumunda büyük önem taşıyor.
Parkinson’da Yanımda uygulamasında tremor (el titremesi) testi de yer alıyor. Uygulama, Parkinson hastalarının yüzde 80’ninde görülen tremorun şiddetini ölçümleyebiliyor.
Uygulamaya yerleştirilen günün sözü, günün şarkısı gibi içeriklerle, depresyon görülme oranı çok yüksek olan ve sosyalleşmenin önemli olduğu Parkinson hastalarının keyifli vakit geçirmesine katkı sağlanıyor. Hastaların mobil uygulama ekranında günlük olarak yayınlanan sözler ve şarkıları yakınlarıyla paylaşarak daha fazla sosyalleşmesi ve hayatın içinde kalması amaçlanıyor.
Not: Bu Yazı iyininpesinde.com Sitesinde Yayınlanmaktadır.